27 Nisan 2015 Pazartesi

Beagle

Beagle, adı Keltce bir sözcük olan ve "küçük" anlamına gelen "beag"'den türetilmiştir. Çocuklara karşı çok hoşgörülü bir köpektir. İyi bir ev arkadaşıdır. Diğer köpek türleriyle iyi geçinir. Saldırgan değildir. Ama kedi gibi ev hayvanlarıyla geçinemez. Çok meraklı, kararlı, gözlemci bir köpektir. Bu nedenle iyi bir bekçi köpeği olabilir. Çok iyi iz sürer. Yalnız kalmayı sevmez. Bazen ulur. Soğuktan hoşlanmaz, ılıman iklimde yaşamak ister. Temel Özellikleri: Beagle herkesi seven, nazik, tatlı, hayat dolu ve meraklı bir köpektir. Mutlulukla kuyruk sallar, sosyaldir, cesurdur ve akıllıdır. Sakin ve sevecendir. çocuklarla mükemmel anlaşır, genelde diğer köpeklerle de arası iyidir, ama kedi gibi diğer hayvanlarla ve ev hayvanlarıyla küçüklükten beri sosyalleşmemişlerse yalnız bırakılmamalıdır.
Beaglelar ne istediklerini bilirler. Kararlıdırlar, gözlemcidirler ve sakin, sıkı bir şekilde terbiye edilmelidirler. Bu cins yalnız bırakılmayı pek sevmez(her cins gibi).Eğer uzun süre evde olmayacaksanız, iki tane almanız tavsiye edilir.
Beagle'lar kendi burunlarının dikine gitmeye eğilimlidirler(karaktere göre farklılık gösterebilir). Eğer etrafı çevrili olmayan bir alanda onları serbest bırakırsanız, çevreyi keşfetmek için uzaklaşabilir.
Tüyleriyle ayırt edilebilen iki ayrı tipi vardır. Biri yumuşak, diğeri sert tüylüdür.
Neler Yapar? Yaban tavşanı, sülün ve bıldırcın avında uzmanlaşmıştır. Ancak balık avında da kullanılır. İnsana eşlik eden köpek olarak da olumlu bir şöhrete sahiptir.
Ayrıca mükemmel bir narkotik arama köpeği ve harika bir aile dostu olmuştur. Maalesef, ufak olduğu için, sıklıkla tıbbi deneylerde de kullanılırlar.
çok aktif olan bu ırk evde yaşayabilir. Ancak aktivite için haraket edebileceği bir ortama ihtiyacı vardır. Enerjik bu köpeğe mutlaka oynayabileceği bir alan bulunmalı ve düzenli günlük yürüyüşler yaptırılmalıdır. Ancak tasmasız dolaştırılması tavsiye edilmez. çünkü başka hayvanların peşinden gidebilir.
Kökeni Bu cins muhtemelen Elizabeth çağında Harrier ile Eski İngiliz Tazısı'nın çiftleştirilmesiyle geliştirildi.
Minyatür bir türü de vardır. Elizabeth Beagle’i denilen bu türün yüksekliği 30 cm. kadar, ağırlığı ise 10 kg. dır. Geçmişte avcılar bu minyatür köpeği atlarının terkisinde ava götürürlerdi.
BEAGLE
Familya: Koku avcısı Diğer Adları: English Beagle, İngiliz Bigıl, İngiliz Biggle Rengi: Herhangi bir av köpeği rengi (üç renk) Çıkış Yeri: İngiltere Çıkış Tarihi: 1300'ler Orijinal İşlevi: Tavşan avı Günümüzdeki İşlevi: Tavşan avı, saha yarışmaları, Beagle saha yarışmaları, yasadışı malları bulma (koku) Ortalama Ömür: 12-15 yıl Kilo Erkek/Kilo Dişi: 8-14/8–14 kg Boy Erkek/Boy Dişi: 30.-36/.30–36 cm
Beagle1.jpg

Shih tzu

Shih tzu (Şitsu), anavatanı Çin olan bir tür köpek. Uzun ve yumuşak tüyleri ile kendini gösterir. Kelime anlamı olarak Aslan Köpeği anlamına gelir. Küçük bir köpektir kısa bir burna büyük derin ve koyu gözlere sahiptir. Çok sakin ve akıllı bir köpektir. Eğitimi diğer köpeklere göre çok kolaydır. Günde iki kez dolaşmaya çıkarılması yeterlidir. Asla tüy dökmez. Yabancılar,çocuklar ve yetişkinlerle çok iyi anlaşır. Tüyleri çok uzayabilir ama tüy dökmez. 15-20 yıl yaşar. Çok az hasta olur. Isıramayan, çok az derecede hırlayan ve havlayan bir köpektir. Temel Özellikleri Küçük ve dayanıklı bir köpektir. çift katmanlı uzun bir kürk yapısına sahiptir. Son derece vakur bir görünümü olan Shih-Tzu'nun burun üzerinden yukarı doğru büyüyen tüyleri ırka özgü yüz ifadesini ve "saç şeklini" oluşturur.
Kibirli ve soylu bir havası vardır. Cesur ve dikkatlidir. Naziktir ve çocuklara karşı özenlidir. Shih-Tzu apartman yaşamı için ideal bir köpektir. Ev içinde yeteri kadar hareketli olduğundan bahçesiz bir evde bakılması problem yaratmaz. Bu ırk ısıya karşı hassastır.
Shih-Tzu normalde aktif bir köpektir, fakat izin verilirse bütün gün sevdiği noktalarda yatıp tembellik yapabilir. Formunu koruması için dışarı çıkıp hareket etmesi teşvik edilmelidir. Günlük kısa yürüyüşler yeterli olur. Kilo almaya yatkın olduğundan fazla beslenmemelidir.
Neler Yapar? Shih-Tzu uyanık ve cesur bir köpektir. Zeki ve inatçı bir karaktere sahiptir. Neşeli, dayanıklı, bazen küstah ve kibirlidir. Genellikle çocuklarla iyi anlaşmakla birlikte, sinirlendirildiğinde veya şaşırtıldığında ısırabilir.
Oyuncu, canlı bir yapısı vardır. Yabancılara çabuk ısınır ve her zaman insanlarla birlikte olmak ister. Genellikle diğer petlerle de iyi geçinir. Ev içinde tuvalet eğitiminin verilmesi biraz zaman alabilir ama Shih-Tzu kararlı ve sabırlı bir eğitime yanıt verir. İyi bekçilik yapar ve havlamayı sever. Ancak ev içinde genellikle sessizdir.
Tipik bir salon köpeğidir, ama dayanıklıdır. ömrü uzundur. On beş yıl kadar yaşayabilir. Bu ırkın, günlük en az yarım saat süren bir tüy bakımına ihtiyacı vardır. Başın üzerindeki tüyler iyi görebilmesi için genellikle bir toka yardımıyla bağlanır. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir nokta, tüylerin çok sıkı lastik tokalarla tutturulmamasıdır. Fazla sıkı veya gereğinden uzun süre bırakılan tokalar kıl diplerinde ve deride problemlere neden olabilir.
Shih-Tzu sahiplerinin bir kısmı kürkün bakımının daha kolay olması ve daha az zaman gerektirmesi açısından tüyleri traş ettirmektedir. Kulak girişi ve gözlerin çevresi temiz ve bakımlı tutulması gereken bölgelerdir.
özellikle gözlerde hassasiyet olanlarda düzenli olarak veteriner hekimlerin tavsiye edeceği damlaların kullanılması gerekli olabilir.
Bu ırk hemen hemen hiç tüy dökmez ve yeterli bakımı yapıldığında alerji problemi olan kişiler için tavsiye edilebilir.
Tarihçesi 17. yy.da Tibet'ten yasak şehir Pekin'e getirilen muhtemelen Tibetan Lhasa Apso ırkı köpekler ile yerli Pekingese ırkı köpeklerin çaprazlanması sonucu elde edilmiştir.
çin'deki İmparatorluk döneminde Shih-Tzu oldukça popülarite kazanmıştır. çin'den Avrupa'ya ticaretin başladığı yıllarda bile satılması veya ülke dışına çıkarılması kesinlikle yasaklanmıştır. 1930 yılında İngiltere'ye ilk çift Shih-Tzu getirilmiştir. Günümüzde popüler bir pet ve show köpeği olan Shih-Tzu İngiltere'de 1946 yılında ırk olarak tanınmış, AKC tarafından ise 1969'da kayıtlara geçmiştir.
Shih-Tzu.jpg

Kaniş

KanişAlman kökenli olduğu düşünülen bir köpek ırkı. Bununla birlikte Fransa'da çok popüler olmuş ve Fransa'nın milli köpeği kabul edilmiştir. Kanişler ilk olarak su retrieverı olarak üretilmişlerdi ve kürkleri sudaki hareketlerini kolaylaştırmak için özel bir şekilde traş ediliyordu. Günümüzde sirk hayvanı ve mantar bulucu olarak da kullanılırlar.
Dünyanın en zeki köpeklerinden biri kabul edilen kanişin 3 farklı çeşidi vardır: standart, minyatür ve oyuncak (süs) kanişi.
kaniş ile ilgili görsel sonucu

Sibirya Kurdu

Özellikler

Genelde buz mavisi gözleriyle korkutucu olsa da, sevgi dolu bir hayvandır.Her köpek gibi dillerinden terlerler. Özgürlüklerine düşkünlükleri ve inatçılığıyla tanınırlar. Bazılarının göz renkleri farklı olabilir. Çocuklara karşı çok hoşgörülüdür. Aslında herkesle iyi geçinir, ama kuşfare gibi küçük hayvanları avlamak isterler. Yalnız kalırsa sıkılıp evdeki eşyaları kemirebilirler. Gereksiz yere havlamayan bir köpek ırkıdır, ancak uluyabilirler. Sibirya kurtları sıcağı hiç sevmezler ve sıcaklarda bunalırlar, eksi 60 derece soğukta yaşayabilirler.
Ortalama ömrü 11-13 yıldır. Erkeğinin ağırlığı 20 ila 27, dişisinin ağırlığı ise 16 ila 23'tür.

Karakteri

Zeki, fazlasıyla oyuncu, sosyal, Ailelerine bağlı ancak inatçı ve haylaz köpeklerdir. Zeki ve sosyaldirler, çok kolay öğrenirler ama kendi mantıklarınca amaçsız buldukları komutlara uymamakta ısrar ederler .Eğitim verilmesi zor bir ırktır. Evdeki/çevrelerindeki diğer hayvanlarla çok iyi geçinirler ancak fare ve küçük kuşlar gibi küçük hayvanları avlamaya meyillidirler. Çok kolay öğrenirler ancak komutlara cevap almak için sabır ve tutarlılık gerekir. Hava sıcak olmadığı sürece koşup oynamayı çok severler ancak sıcaklarda korunmalı serin bir yerde tutulmalıdırlar. Bu köpeklerin karakteristik bir özelliği daha havlamayı pek sevmemeleridir, o yüzden de bekçi köpeği olarak pek uygun değildirler. Havlamamalarına karşın ulumayı çok severler. Çocuklarla araları çok iyidir, onlara karşı çok tutarlı ve sabırlıdırlar. Sık kürkleri nedeniyle sıcağa tahammülleri yoktur. Özgürce koşup oynamayı çok severler. Boş bırakılmaya gelmezler çünkü kaçıp başı boş gezmeye bayılırlar.

Bakımı

Özgürce koşup oynamayı çok seven bir ırk olduklarından dolayı apartman yaşamı için çok uygun köpekler değildirler. Hava sıcak olmadıkça çok iyi koşu arkadaşıdırlar. Tüylerinin uzun olmamasından dolayı düzenli aralıkla fırçalamak gerekmektedir. Fırçalarken acıtmamaya dikkat ediniz, sinirlenebilirler. Oldukça fazla egzersiz gereksinimleri vardır. Tek başlarına olmayı hiç sevmezler, tek başlarına kaldıklarında etraftaki nesneleri kemirmeye başlayabilirler.

Tarihçe

Bu ırk yüzyıllarca Sibirya'da Çukçi halkı tarafından kızak çekme, Ren geyiği sürülerini gütmede ve bekçi köpeği olarak kullanılmışlar. 1905 yılında bu köpekler Alaskaya götürüldü. Bölgede 1925'te ortaya çıkan Difteri salgını için gereken ilaçları, bu köpeklerden oluşan bir sürü bölgeye getirmeyi başarmıştır ve bu olaydan sonra insanların dikkatini çekmiştir.
Siberian Husky blue eyes Flickr.jpg

Buldog

Buldog, asırlar önce İngiltere'de boğa ve ayı dövüşleri için üretilmiş bir köpek ırkı. Buldog adı, İngilizce bull (boğa) ve dog (köpek) sözcüklerinin bir araya gelmesiyle türetilmiştir.[1]
İngiltere'de 1835'te kan sporları yasaklanınca, buldoğun işlevinin sona erdiği düşünüldüyse de, buldog yetiştiricileri ırkı korumaya karar verdiler ve bu kavgacı köpeği sakin, sessiz bir ev köpeğine dönüştürdüler.
İngiliz buldoğunun, bedeninin geri kalan bölümüne oranla çok iri olan kafası, doğumlarının sezaryenle yapılmasını gerektirir. Yassı yüzü nedeniyle solunum bozukluklarına karşı oldukça duyarlıdır ve sıcaktan çok etkilenir. Ayrıca kulaklarından da sıkça rahatsızlanır. Görünümüne rağmen, hem sevgi dolu, hem güvenilirdir. Diğer ev hayvanlarıyla ilşkisinde de güvenilir, ama yabancı köpeklerden hoşlanmayan, saldırgan davranabilen bir köpektir. Çocukları sever ama, hoşlanmadığı insanlara karşı sert davranabilir. Mutlu olabilmesi için insanlardan ilgi görmesi yeterlidir. Horlaması ve salyasının akmasıyla ünlüdür. Apartmanda rahatlıkla yaşayabilir. Çünkü ev içerisinde fazla hareketli değildir.
Erişkin bir buldoğun ağırlığı 22 kg'ı, omuzdan yere yüksekliği 33–38 cm'yi bulur.
Bulldog2f.jpg

Yorkshire teriyeri

Yorkshire teriyeriBirleşik Krallık kökenli, küçük bir teriyer ırkı.
Görüntüsüne karşın, tüm teriyerler gibi oldukça gözü pektir. Çok cesur, enerjik ve zeki bir köpektir. Ailesine çok bağlıdır. Yabancılardan hoşlanmaz, mesafeli davranır. Küçük hayvanları ve diğer köpekleri sevmez, saldırgan davranabilir. Kendisini kızdırmayan çocuklarla iyi geçinir. Çok havlar ve iyi bir bekçi köpeğidir. Şaşırtılırsa, korkutulursa ya da kızdırılırsa ısırabilir. Apartmanda rahatlıkla yaşayabilir.
JorkshireNamedNika.png

Labrador retriever

Labrador retriever, retriever öbeğinden köpek ırkı.
Sağlam yapılı, orta boylu bir köpek olan Labrador retrieverin erkeğinin omuzdan yere yüksekliği 57,2 - 62,2 cm arasında, ağırlığı 27 – 34 kg arasında, dişisinin omuzdan yere yüksekliği 54,6 - 39,7 cm arasında, ağırlığı da 25 - 31,7 kg arasında değişir. Kuyruğu orta uzunlukta, ucu sivridir. Kısa tüylü postu siyahsarı ya da koyu kahverengi olabilir.
Çok sabırlı ve duygusal bir köpektir. Zekası, hareketliliği ve söz dinlemesi en belirgin özellikleridir. İnsanlarla birlikte yaşamaya bayılır. Çocuklar dahil herkese çok yakın, sevgi dolu ilişki kurmak ister. Hoşlanmadığı kişilere de çok mesafeli davranır. Suda oynamayı çok sever.
İlk olarak Labrador'da yetiştirilmiş, en soğuk sulara bile duraksamadan giren Labrador retriever, balıkçılar tarafından ağ çekmeye yardımcı olarak kullanılmıştır. Günümüzde güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu aramakta, körlere kılavuz olarak, bekçi köpeği olarak kullanılmaktadır.
Afra 005.jpg

Kamondor

Komondor mağrur görünümlü iri bir köpektir. Tüm vücudu alışılmadık 20-27Komondor cm uzunluğunda her zaman beyaz ve keçeleşmiş tüy kordonlarıyla kaplıdır. Beyaz kürkü koyun sürüsünün içine kolaylıkla karışmasını ve gerektiğinde sürü bekçisi olarak onları korumasını kolaylaştırır. Dış kürkü kordonlar halinde aşağı dökülen iç kürkle karışmıştır. Kordonların oluşması 2 yılı ve tam uzunluğa ulaşmaları 5 yılı bulur. Burun kısmı iri başına göre kısadır. Gözleri koyu kahverengi ve U şeklindeki kulakları kürke uyum içinde karışır. Genel olarak iri kemikli bir ırktır. Kuyruğu aşağı sarkıktır ve dişler makas ısırışı ile kapanır.

Karakteri

Komondor ciddi, kendine güvenen, dikkatli ve dediğim dedik bir köpektir. Yabancılarla hemen arkadaşlık kurmaz, bölgesini ve ailesini ciddiyetle savunur. Sürüye saldıran ister kurt ister ayı olsun Komondor kısa sürede en güçlü düşmanın bile üstesinden gelebilir. Yabancı köpeklere hatta tanımadıkları insanlara karşı bile saldırgan olabilir. Bu ırk genç yaşta diğer köpeklerle çok iyi sosyalleştirilmelidir. Inatçı olabileceğinden tecrübeli bir sahip tarafından tutarlı ve disiplinli bir eğitim şarttır. Zekidir; ancak kolaylıkla sıkılır. Sahibine karşı sadık ve saygılıdır; bölgesini ise şiddetle savunur. Komondor genç yaşta iyi sosyalleştirilir ve eğitilirse aile köpeği olabilir, ancak her aileye tavsiye edilmez.
Yaşam Ortamı

Bu köpek bol açık hava egzersizi yapabileceği geniş arazilerde yaşamak ister.
Egzersiz İhtiyacı

Bu ırk açık arazili taşrayı tercih etse de şehir ortamında tutmak ta mümkündür. Komondor dışarıda bakılırsa kendi egzersiz ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bu köpek saatlerce uyuyacak kadar tembel olabilir.
Bakımı

Tüyleri asla fırçalanmamalıdır. Elle kordonlara ayrılmalı ve gerekirse makasla düzeltilmelidir. Tüyleri sık yıkama isteyebilir ancak kuruması saatler alır. Nerdeyse hiç tüy dökmez.
Kökeni 

Tibet köpeklerinden türemiş Komondor 1000 yıl kadar önce Macaristan'a göçebe Macarlarca getirilmiştir. Gösterişli Komondor hala sürü koruma amaçlı kullanılmaktadır. En eski yazılı kaynaklar 16. yüzyıla aittir. Dünya'ya 1920'lerde köpek yarışmalarında sergilenmesi ile dağılmıştır. Komondor sahibinin sürüsünü koruyarak her mevsim açık alanda yaşayabilir. Komondor temel olarak bekçi köpeği, sürü bekçisi ve aile köpeği olarak kullanılmaktadır.

Komondor

Alman çoban köpeği

Alman çoban köpeği veya Alman kurduAlmanya kökenli bir köpek ırkıdır. Türkçe de bazen kurt köpeği olarak da anılırlar. Büyük, atletik ve güçlü olduğu kadar zeki olması, doğru yetiştirildiğinde bu köpeği mükemmel bir aile veya koruma, yahut iş köpeğine dönüştürür. Alman kurtları ikiye ayrılır; iş köpekleri ve şov köpekleri denilen iki farklı versiyonu vardır. İş köpeği olarak üretilen alman kurtları daha yüksek bir kalçaya ve daha uzun bacaklara sahiptirler. Show için üretilen köpekler ise daha alçak bir kalça, adaleli bir vücuda ve çok gösterişli bir posta sahip olurlar. Alman kurtların da en sık rastlanan hastalık kalça çıkığı(kalça displazisi) olarak bilinen eklem rahatsızlığıdır. Ayrıca alman kurtları çok hassas bir mideye sahip oldukları için özel bir diyet ile veya içeresinde fazla çeşit olmayan, aynı zamanda köpeğin alerjisinin bulunmadığı mamalar ile beslenmelidir. Alman kurtları dünyada en çok tercih edilen ırklar arasındadır. İş köpeği olarak, asker ve polis köpeği olarak kullanılmaktadır.
GermanShep1 wb.jpg

Doberman

DobermanAlmanya kökenli bir iş köpeği ırkıdır. FCI'nın kabul ettiği standartlara göre siyah ve kızıl (koyu kahverengi) renkte olabilir. AKC ise siyah, kızıl, mavi ve fawn olmak üzere dört kürk rengini kabul eder. Albinodobermanlar güneşe hassasiyetleri nedeniyle bu iki kulüpçe de kabul görmezler. Kürkü bu dört seçenekten hangisi olursa olsun, yüzünde, göğsünde, ayakları üstünde ve anüs çevresinde pas rengi lekeler bulunmalıdır. Tüyler kısa ve parlak olmalıdır.
Erkeğinin omuzbaşından yere yüksekliği 68–72 cm, dişininki 63–68 cm'dir. Yetişkin bir erkek doberman 35–40 kg, dişi ise 30–35 kg civarında olmalıdır.
Estetik operasyonun yasal olduğu ülkelerde kuyruk ikinci boğumdan kesiktir ve kulaklar kafayla orantılı biçimde kesilerek dikleştirilmiştir.
Son derece güçlü ve asil bir görünüme sahiptir. Bunun yanı sıra oldukça hareketli, hızlı, çevik ve eğitilebilir bir köpektir. Bir komutu 1-5 tekrar arasında öğrenir. Sahibine ve ailesine karşı oldukça koruyucu bir ırktır. Yabancılara karşı genellikle şüpheyle yaklaşır, kendine son derece güvenlidir.
Dobermann.jpg

Dogo

Dogo, ilk kez 1920 yılında Arjantin'de avcılık görevi için yetiştilmiş, çok iyi domuz avcısı olan köpek ırkı.
Çok zeki, korkusuz, cesur ve oyuncu bir köpektir. Ailesine çok bağlıdır. Sürekli sevilmek, öpülmek, kucaklanmak ister. Çocuklarla iyi anlaşır. Kendisini rahatsız eden yetişkin yabancılara karşı saldırgan olabilir. Başka köpeklerle ve hayvanlarla pek anlaşamaz. Polis ve askerlere yardımcı olur, arama-kurtarma, koruma gibi işleri iyi yapar.
Arjantinli Dr. Antonio Nores Martinez tarafından üretildiği kabul edilir. Martinez'in amacı Yaban Domuzu ve Puma gibi büyük avların hem izini sürebilecek hem de onları avlayabilecek bir ırk yaratmaktı. Şu an soyu tükenmiş olan Cordoba Dövüş Köpeği (Perro Pelea Cordobes) ile işe başladı. Bu köpek güçlü ve dayanıklı olmasına rağmen yeterince iyi koku alamıyor ve ava çıktığı diğer köpeklerle anlaşamadığı için istenildiği gibi av yapmıyordu. Dr. Martinez bu ırkı başka ırklarla uzun süre melezleyerek bugünkü Dogo Argentino ırkını yaratmıştır.
Argentine Dogo puppy.jpg

Pug

Pug cinsi köpekler, küçük boyuna ve karakterine istinaden multum in parvo (boyundan büyük) olarak tanımlanırlar.[1] Her ne kadar pugların 18. yy.daki görüntüsü uzun ve ince olsa da[3] günümüzde köşeli, tıknaz bir gövdeye; derin bir göğse ve iyi gelişmiş kaslara sahiptirler.[5] Pugların kulaklarında iki farklı belirgin biçim görülür: gül ve düğmeGülkulaklar, standard düğme biçimine nazaran daha küçüktür ve kulağın ön kısmı başın yan tarafına doğru düşer. Düğme çeşidi kulaklara sahip puglar tercih edilir.[6] Bacaklar son derece güçlü, düz ve orta uzunluktadır. Omuzlar kısmen düşüktür. Topuk kemikleri orta yükseklikte ve güçlüdür. Ayakları ne bir tavşanınki kadar uzun, ne de bir kedininki kadar yuvarlaktır. İyi ayrılmış parmaklara ve siyah tırnaklara sahiptir.[5] Alt dişler genellikle üsttekilerine oranla daha uzundur.
Küçük siyah bir pug köpek sahibi tarafından tutuluyor.

Kangal köpeğinin özellikleri

Kangal köpekleri genellikle çoban köpeği olarak nitelendirilirler ancak bekçi köpeği tanımına daha çok uyarlar. Zira diğer çoban köpeği türleri sürüyü korumaktan ziyade yönlendirme ve yönetmekte ustadırlar. Kangal köpeğinin en belirgin özelliği ise sahibine duyduğu aşırı sadakat ve buna bağlı olarak sahibine ait olduğunu düşündüğü şeyleri korumaya yönelik kuvvetli içgüdüsüdür. Bu nedenle çok iyi bir dövüşçüdür. Kurt, çakal gibi yabani hayvanlara karşı çok etkin bir muhafız olmakla beraber aile fertlerine ve özellikle de çocuklara karşı hiçbir tehdit oluşturmazlar.
Kangal köpekleri, örnek olarak Namibya'da üstün koruyucu yeteneklere sahip oldukları için, yaygın bir şekilde yerli çiftçiler tarafından kulanılırlar.
Evliya ÇelebiSeyahatnâme'sinde kangaldan bahseder. Bu köpeklerin “aslan kadar güçlü” ve cüsseli olduğunu yazar.

Rottweiler

Rottweiler köpek ırkı,bilinen en eski köpek ırklarından biridir.[kaynak belirtilmeli]Tarihsel cetveli Roma imparatorluğu’na kadar dayanmaktadır. Sürü gütme,bekçilik özellikleri ile insanların birçok konuda yardımcıları olmuşlardır. Hatta alp dağlarını aşan Roma ordularının sürülerini yönlendiren ve kafilede bulunan insanların korumalarını yapan ırk olarak tanınmaktadırlar.
Rottweiler kopf 2.jpg
Rottweiler, Romalılar dönemine kadar uzayan bir köpek ırkı olduğu bilinmesine rağmen maalesef kökenini net olarak söylemek mümkün değildir. Kesin olarak bilinen; Romalılar genelde köpeklerin çoğunu arenalarda kavga ettirirken, Rottweiler lejyonlara et tedarikçisi olarak tutulan koyunların çoban köpeği olarak beslenmesiydi. Romalı tarihçi Cornelius’a göre, Romalılar 1. yüzyılda bugünkü Almanya’yı işgal ederken köpekler, koyunlara nöbet tutmak zorunda kalmışlardı. Bu köpekler, 74 yılında da Alp dağlarının eteklerinde bulunan Rottweil şehrinde Romalılar tarafından kurulan kalede yetiştirilmeye başlandı. 300 yıl boyunca bu Romalı çoban köpekleri ile yerli çoban köpekler çiftleştiriliyordu. Bugün kü Rottweiler ile İsviçre Dağ Köpeği’nin benzerliği bundan ibarettir. Şehrin stratejik önemi nedeniyle Rottweil hızla büyük bir koyun satış merkezi haline gelmişti. Dolayısıyla çok sayıda çoban köpeğine ihtiyaç duyulurdu. Koyun besleyen kasapların Rottweiler’i tercih etmeleri nedeniyle bu köpek ‘Alman Kasap Köpeği’ olarak da adlandırılırdı. Kasaplar bu ırka o kadar çok güveniyordu ki, bara giderken içi altın para dolu torbaları Rottweiler’in boynuna bağladıkları söylenir. Sahipleri eğlenirken onların paraları bu şekilde muhafaza edilirdi. Bekçilik görevi üstlenen Rottweiler, zamanla seyyar satıcıları tarafından da tercih edilirdi. Endüstri dönemiyle birlikte çoban ve bekçi köpeklere olan ihtiyaç azalmıştı. 1900’lü yıllarda nesli tükenmek üzere olan Rottweiler ırkı, 20. yüzyılın sonlarında yeniden popüler hale geldi. 1910 yılında Hamburg şehrinin polis şefi Hans Kruher, Rottweiler köpeğini sarhoş gemicilerin dağılmasını sağlamak amacıyla kullanırdı. Polisler için bu ırk, güvenilirliği ve gücü açısından çok önemliydi ve çiftleştirmeler bu doğrultuda gerçekleşiyordu. Aynı yılda Alman polisi, Alman Çoban ve Doberman ırklarının yanı sıra Rottweiler ırkını da resmi polis köpek ırkı olarak ilan etti.

Amerikan Pitbull Terrier Açıklaması

Bu köpekler 19. Yüzyıl'da İngiltere'nin Staffordshire bölgesinde Bulldog ve çeşitli terrierlerin çiftleştirilmesiyle elde edildi fakat gelişimleri esas olarak A.B.D'ye gönderildikten zaman başladı.Buradaki yetiştiriciler bu köpekleri daha güçlü daha güzel görünümlü hale getirdiler.Amerikan Köpek Klubü (AKC) tarafından Amerikan Staffordshire Terrier, İngiliz Köpek Klubü (KC) tarafından Amerikan Pitbull Terrier olarak isimlendirilmiştir.

Cesur ve hareketli köpeklerdir,düşmanlarıyla ölümüne savaşırlar.yabancılara karşı soğuk ve kuşkucu davranırlar ancak, asgari bir eğitimle yabancıların niyetini anlayabilecek seviyeye gelirler.
Mülk bekçisi olarak çok iyidirler.İnsanlara arkadaşlık eden köpekler olarak da gayet başarılıdırlar.Koruma köpeği olarak kullanılabilirler.
Amerikan Pitbull Terrier

Golden yavru köpeğinin özellikleri

Temel Özellikleri
Hareketli, uysal, iyi huylu, duygulu ve sevimli bir köpektir. çocuklara, hatta bebeklere karşı çok sabırlı ve naziktir.

Neler Yapar ?
Sağlam ve güçlü, koku alma duyusu gelişmiştir. Bataklıkta avlanabilir. Avı bulur ve getirir. Toprakta ve suda gayet iyi çalışır. İyi huylu olduğu için insana eşlik eden köpek olarak da değerlidir ve aile hayatına uyum sağlar.

Kökeni
Bu cins muhtemelen 19. yüzyılın ortalarında İngiltere'yi ziyaret eden bir Rus sirkine mensup türü bilinmeyen altın tüylü köpeklerin bloodhound ile çifleştirilmesiyle geliştirilmiştir. 



Golden Retriever özel 
Golden Retriever'lar herşeye büyük bir tutkuyla yaklaşırlar ve tam anlamıyla "çok" köpektirler: "çok tüy, çok enerji, çok yemek ve çok sevgi...". Bu nedenle formda ve sağlıklı kalmasını istiyorsanız, Golden Retriever'ınızın yemeğini kendisinin ayarlamasını beklememeli, siz yemek miktarını kontrol etmelisiniz. 

Golden Retriever'lar sevgi dolu, uslu ve zeki köpeklerdir. Kolaylıkla eğitilirler ve çocuklarla iken güvenilir ve naziktirler. Sadık, kendine güvenen, tatlı ve sahibini memnun etmeye hevesli bir ırktır. Aktif, güvenilir ve mükemmel bir aile köpeğidir. Golden Retriever itaat etmeye hazır yapısı nedeniyle itaat eğitimi onlarla çok keyifli geçer. Diğer hayvanlar dahil herkesle dost canlısı olduğundan ondan koruma görevi beklenmemelidir. Saldırganlık göstermemelerine rağmen Golden Retriever'lar gelen yabancıya havlayarak haber vererek iyi bekçilik edebilirler. İtaat yarışmalarında büyük başarı kazanmıştır. 

İnsandan izole edildiğinde ya da uzun süre sevdiklerinden uzak tutulduğunda yaramazlık yapmaya başlar. çok hareketli ve ilgi isteyen köpeklerdir.